Pünkösdi Tekerés
2009.06.09.


Borongós vasárnapra ébredt a Rákosmente Kerékpáros Sport Egyesület, hogy lebonyolítsa ez évi Pünkösd alkalmából megrendezett családi tekerését. Bár a túra csak egy-két fórumon lett meghírdetve, így is 25-30 fős kerékpározni vágyó csapat jött össze, hogy a kirándulás ezen praktikus formáját válassza. A társaság jókedvűen vágott neki a viszonylag rövid, bár kihívásokat tartogató
dombos-emelkedős tájnak. Útunk először Nagytarcsára vezetett, onnan át Kistarcsára, ahol egy rövid pihenőt tartottunk a helyi cukrászdában, egyúttal megvártuk az ott csatlakozni kívánó tekerőket is. Innen két fárasztó kerepesi emelkedőn keresztül vezetett útunk egészen a mogyoródi Hungaroring mellé, ahol egy jobbkanyarral megkezdtük a kapaszkodást végcélünk, a gyertyánosi magaslaton csúcsosodó Szent László Kilátó-kápolnához. Itt már elkezdett cseperészni az eső, de ez senkinek nem szegte a kedvét, főleg miután az elénk táruló kilátásból mindenki részét vehette. Egyesületünk tagjainak és hozzátartozóinak segítségével rögtönzött piknik alakult ki némi földi jóval, melyből a megfáradt résztvevők kedvükre fogyaszthattak. Ekkor már az időjárás is úgy gondolta, hogy megtréfál minket és rákezdett a zivatar, de senki nem jött zavarba, előkerültek a táskákból a vízhatlan kiegészítők, van aki még ezeket a kellékeket sem tartotta fontosnak, elfogadta az égi áldást úgy ahogy jön.

Talán az eső miatt és annak dacára a kicsi (bár inkább közepes) lelkes csapat még emelkedettebb hangulatban fogott hozzá a visszaúthoz. Az időjárás miatt már útközben aki tudott hazafelé vette az irányt, így a kiindulási ponthoz már csak pár bringás érkezett, akikkel még eltársalogtunk a friss élményekről és benyomásokról.