Csillagtúra! Critical Mass 2008.04.20.
2008.04.11.
KisÖcsike


Csillagtúra!! Critical Mass –tavasz

A lényeg: Találkozzunk 2008. április 20.-án, vasárnap 14:30-kor,
a XVII. kerület Rákoskeresztúr Városközpontban a BKV pénztár elõtt, hogy együtt tekerjünk a Critical Mass felvonulásra és vissza.

CM, a „kritikus tömeg” vagy csak egyszerûen „a legnagyobb”. Sokan csak így ismerik.
A 90-es
évek elején indult San Franciscóból és 2004 szeptemberében ismerte meg a hazai társadalom egy elhibázott döntés kapcsán. Akkor spontán szervezéssel 4000 bringás gyûlt össze. Két és fél év múlva a Föld Napján az eredeti kitalálók se hittek a szemüknek, mikor a Dráva utcától a Petõfi- és Lánchídon át a Városligetig kígyózott, az addigra már a honi kezdethez képest több mint tízszeresére bõvült kerékpáros tömeg. S ami ennél is fontosabb, évrõl évre duplázódik a fõvárosban rendszeresen kerékpárral közlekedõk száma.
Nagyok voltunk s nagyok leszünk! De ez csak rajtad, rajtunk múlik!
S hogy segítsünk a városi közlekedés megismerésében, elsajátításában, csillagtúrát szervezünk a kerületbõl a tavaszi Critical Massre.
Gyere, tekerj velünk, s szólj barátaidnak, ismerõseidnek szomszédnak és minden kerékpárosnak, hogy igazán nagyok legyünk! Miénk a legnagyobb kerület, mutassuk meg, hogy itt él a legtöbb bringás a Fõvárosban!
Találkozzunk 2008. április 20.-án, vasárnap 14:30-kor,
a XVII. kerület Rákoskeresztúr Városközpontban a BKV pénztár elõtt.
Innen a Pesti-Kõbányai-Kiskörút érintésével jutunk el a Deák térre, ahol csatlakozunk a többi kerületbõl, agglomerációból érkezõ több tízezer bringáshoz, majd az Erzsébet és Lánchídon átkelve az Országház meglátogatása után a Városligetben egy közös bringaemeléssel emlékeztessünk mindenkit, hogy tekerni jó!
A felvonulás céljairól, eredményeirõl itt olvashatsz:
www.criticalmass.hu

u.i.: visszafelé se kell egyedül tekerned, hisz mi is hazajövünk. Ennek részleteit a helyszínen egyeztetjük.