MACIPARKTÚRA!
2006.09.26.
Hápi


Avagy látogatás Micimackó rokonainál

Nem álom, hanem maga a valóság. A mindenki által jól ismert Micimackó nem is olyan távoli rokonai itt élnek tőlünk két kerékhajításnyira, bár ezt sokan nem tudják. Én utoljára valamikor tavaly ősszel jártam ott és megdöbbentem, hogy milyen sokan, milyen szelíden és nyugodtan tengetik mindennapjaikat egy egyszerű dróthálóval leválasztva
az emberi világtól.
Mesebéli hősünkhöz hasonlóan ők is szeretik a mézet, melyet egy a méz vásárlásakor kapott fakanállal lehet kínálni nekik. Néha, vagyis ottjártamkor az ?elegem van a mézből, edd meg te? szindróma jeleit mutatták. Stílszerűen a méz a klasszikus gyerekkoromból oly imádott macis flakonból tálalható, melyből mi kétlábúak is elég sokat csemegéztünk.

Ide megyünk 2006. október első napján.
Túránk vasárnap délután fél egykor indul Rákoskeresztúrról és Pécelen majd Isaszegen keresztül tekerve érkezünk be Gödöllőre. Gödöllőn Szada felé vesszük az irányt, ahol egy kisebb emelkedő késztet lassabb haladásra. A dombtetőről egészen Veresegyházáig gurulunk, s a településen átkelve megérkezünk a macik földjére.
Miután megismerkedtünk a szelíd bocsok és a nem is olyan vérszomjas farkasok világával utunk az előbb ismertetett útvonalon halad visszafelé, leküzdve a ?szadai emelkedő? izzasztó métereit. Az útvonal hossza cca. 70 km, és a szadai emelkedőt leszámítva viszonylag sík, aszfaltozott útvonalon halad.

A túrán a részvétel ingyenes, azonban a Medveotthon látogatása 200 Ft-ba kerül.
Mivel túránk vasárnap délben indul, előfordulhat, hogy szürkületben érkezünk vissza a fővárosba ezért LÁMPA, FÉNYVISSZAVERŐ és egyéb, a KRESZ által előírt kerékpáros TARTOZÉK használata erősen AJÁNLOTT! Egyesületünk tagjai túráikon kerékpáros bukósisakban tekernek, vegyetek róluk példát!

További információ a medveotthonról:
www.medveotthon.hu

Kérdéseitekre a fórumon
(MACIPARK TÚRA) vagy a (20)9578828, ill. (70)5476091 telefonszámon kaphattok választ.