Gödöllő K-30 kerékpáros TT
2006.04.13.
Hápi


Egyesületünk több tagja is részt vett az április második napján, a gödöllői Margita 344,2 TSE által szervezett országúti kerékpáros teljesítménytúrán. Ez az egyesület több kerékpáros és gyalogost TT is szervez a Gödöllői dombságban, melyeknek mi is rendszeres résztvevői vagyunk.

Kilenc órai érkezésemkor már feltűnt, hogy az átlagoshoz képest sokkal többen teszik tiszteletüket
ezen a rendezvényen. A résztvevők száma jóval több, mint kétszáz fő volt.
Nyolcfős csapatunk tíz óra előtt tíz perccel indult, hogy a szervezőktől kapott útvonalleírás szerint teljesítse a 37 km-es távot. Gödöllőt elhagyva elsőként Szadára kellet egy enyhe emelkedőn feltekernünk, majd egy rövidke de annál élvezetesebb lejtőzés után balra fordultunk a következő település irányába. A Mogyoródra vezető út hullámzó felülete, a gyenge szembeszél és az M3-as felüljárója picit szétszakította addig egységes társaságunkat, s a fóti ellenőrző ponthoz már két csoportban érkeztünk.
A pecsételés után Csomád felé vettük az irányt. Az oda vezető út egyre nagyobb emelkedői ismét összehozták a csapatot, s
Veresegyházára már többé-kevésbé együtt gurultunk be. Itt már tudta mindenki, hogy ennek a kellemes gurulásnak még ára lesz.
Erre nem is kellett sokat várni, hisz ismét Szada felé vettük az irányt. Veresegyháza táblát elhagyva már éreztük, hogy az út folyamatosan kezd emelkedni, s ezzel kezdetét vette az erre rendszeresen tekerő kerékpárosok által oly sokat emlegetett ?Szadai emelkedő?. Ezen emelkedő hossza 4-5 km, de egy hosszabb túra végén sok gondot tud okozni az addigra már fáradt kerékpárosoknak.

Ez a mai napon szerencsére nem így történt, mert addigra egy nagyjából 30 km-es út volt lábunkban, s mindenki végig tekerve jutott fel túránk legnehezebb emelkedőjén. A tetejéről már csak be kellet gurulni Gödöllőre.

A célba érve átvehettük a sikeres teljesítőknek járó emléklapot és kitűzőt, majd enyhén fáradt izmainkat a szervezők által biztosított üdítő és némi édesség bevitelével engeszteltük ki. Némi közös beszélgetés, élménybeszámoló és fotózás után ki haza, ki pedig a Naplás tó felé vette az irányt, hogy a túra fáradalmait megfelelően pihenje ki.
Csapatunk minden tagja szintidőn belül teljesítette a távot, s ismét jót tekertünk ezen a kellemes, napsütéses szép napon.


Hápi