Tour De Isaszeg, avagy A Nagy Március 15. Tekerés
2006.03.27.


Nagy napra ébredt a lágy tojáshéját levetõ Rákosmente Kerékpáros Sport és Szabadidõ Egyesület. Közel egy hónap szervezõmunkájának gyümölcsét készült learatni a háromtagú elnökség, és a közel 25 fõbõl álló lelkes társaság. Az RMKSE által szervezett elsõ kerékpártúra célja az isaszegi emlékmû, és a tó volt.

Délelõtt 10-re a "sárga bank" elé volt meghirdetve
a találkozó, melyen az ismerõs arcok mellett, szép számmal tûntek fel eleddig ismeretlen emberek. Szerencsére az idõjárás kegyeibe fogadott minket, ezáltal hozzásegítve kellemes idõtöltéshez.

"Szolgálunk és védünk" ezzel a szlogennel hirdeti önmagát a rendõrség, esetünkben ez igaz volt. Az arra járõrözõ rend õrének köszönhetõen, Budapest határáig rendõri felvezetést kaptunk, mely nagyban segítette a városból való kijutást. Mindenki nevében köszönjük a pozitív hozzáállást, és reméljük, hogy további alkalmakkor is ígyénybe vehetjük ezt a szolgáltatást.

Egy óra kényelmes tekerés után érkeztünk meg az isaszegi emlékmûnél található tisztáshoz. Örömmel tapasztaltam, hogy a "jó idõ" több embert is arra ö
sztökélt, hogy kerékpáros kirándulást szervezzen. Az ünnepre való tekintettel több kerékpáros egyesület is az emlékmûvet válsztotta uticélnak. Talán az ilyen megmozdulásokkal lehet népszerûsíteni a kerekpározást Magyarországon. Mindenesetre biztató jeleket véltem felfedezni 15-én. A rövid pihenõ alatt a kisegítõ személyzet által (Hápi Mama) készített pogácsát, és finom teát fogysztottunk.

Ezután átgurultunk a horgásztóhoz, ahol kellemes leülõs beszélgetõs "party" kerekedett. A délután közeledte sajna az idõjárás romlásával járt, ezért elnöki utasításra mindenki a drótcsacsijára pattant. A tó és a mûút közötti enyhén saras részt túlélve folytattuk utunkat vissza szeretett fõvárosunk felé. "Hazafelé az út veszélyes", de ebben az esetben inkább ismerkedõs és új tagokat toborzós lett. A túra legvégeként elkészült az "elsõ szervezett túra elsõ csoport képe", melyet remélem a közeljövõben még több fog követni.

Összességében jól sikeredett a kerékpáros megmozdulás. Köszönet ért Csikesz Gyula Elnök Úrnak, és a két Alelnöknek, Hápinak, és Kisöcsikének a szervezésért, és a túra alatt végzett munkáért. Természetesen köszönet jár mindenkinek, aki a részvételével emelte a túra színvonalát. Sokat, és hasznos dolgokat tanultunk meg, mind szervezés, mind részvétel terén. Remélem hamarosan az RMKSE által szervezett megmozdulástól lesz hangos a város. Addig is jövõre ugyanitt, ugyanekkor.


Marchello