Ho-ho-ho-hoooo!
2010.11.30.
KisÖcsike


A minap egy futárszolgálat jármûve állt meg a ház elõtt. Új cég lehet, még soha nem láttam õket idehaza.
A futár egy borítékot tartott kezében, mikor a kapuhoz értem. Érdekes figura volt, nagyobbacska kerek szemei, hosszúkás, csúcsosan végzõdõ fülei és Robin Hoodra emlékeztetõ kalapja mellett zöldes színû mellényke, és egy hosszú orrú cipellõ jellemezte öltözékét. 
A jármû motorja furcsán duruzsolt, mintha szarvasbõgés lett volna. De biztos csak kihagyott valamelyik henger, s a reped kipufogón keresztül hittem annak a hangot.
Gyorsan aláfirkantottam a könyvecskéjét, mely inkább lexikonra hasonlított mintsem kísérõlevélre, s az is furcsa volt, hogy csak az Egyesületünk neve szerepelt benne a sokadik oldalon. Se utca, se házszám, se több címzett.
Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is szökkent a furcsa futár.
Ekkor egy kellemes illat csapta meg orromat, mint a fenyõ és friss mézeskalács illatának keveréke. Elõbbi még érthetõ, hisz egy fenyõ alatt álltam, de utóbbi ebben a csípõs hidegben...
Végül orrom a levélhez irányított, melyet a kezemben tartotta
m. Csak egy név a címzett helyén, és egy aláírás a feladónál. Gyorsan kibontottam és egy ismeretlen nyelven íródott szöveget találtam benne díszes papíron, mely tele volt télapókkal.
Mire való a világháló. Gyorsan bepötyögtem a  karaktereket és az alábbi szöveg jött ki. Csak a lényeget írom ide, a többi a mellékelt képen olvasható:

Kedves KerekSEk!

 

Sok-sok levelet kaptam Tõletek,
Melyben a patak menti kerékpárút dicséretét zengitek.
Mivel felkeltettétek kíváncsiságom,
Úgy döntöttem, nálatok kezdem nagy utazásom.
Rákosmente eme gyöngyszeme lesz az elsõ állomás,
S ezúttal biciklivel jön majd a Mikulás!

Lehet erre nemet mondani?
Nosza, ki látni szeretné a Nagy-szakállút az látogasson el a Rákos-patak menti kerékpárútra december 5.-én 17h körül, és a Rákoscsaba utca és a Cinkotai út között találkozhat vele valahol...
Gyermekeket, rokonokat, barátokat, ismerõsöket, ismeretleneket, Mikulásban hívõket és hitetleneket hozni ér! Lehet jönni gyalog, kerékpáron, vagy szánon s egyéb közlekedõs alkalmatosságon...
Fényképezni, videózni szabad, akár a Mikulással is!!