A Rákosmente Kerékpáros Sport és Szabadidő Egyesület (RMKSE) 2006. februárjában alakult. Alapító tagjainak száma 16 fő. Vannak teljes jogú tagjaink, akik kitartásukkal, munkájukkal hozzájárulnak az egyesületünk által kitűzött célok megvalósításához, s vannak tiszteletbeli és pártoló tagjaink, akik támogatásukkal biztosítanak minket arról, hogy céljaink megvalósításra érdemesek.

Az RMKSE fő célja, hogy a kerékpározást, mint a szabadidő eltöltésére alkalmas aktív kikapcsolódási lehetőséget minél több emberrel megszerettesse, megismertesse. A közös túrák egyúttal lehetőséget nyújtanak Magyarország és a szomszédos országok természeti kincseinek felderítésére, megtekintésére. Fiatalosan élő tagjaink a kerékpározás mellett a sport számos egyéb területén (gyalogos teljesítménytúrák, futóversenyek, úszás) is képviselik egyesületünket. Ugyanakkor a sport mellett rendkívül fontos szerepet kapnak Egyesületünk életében a kulturális és családi programok is.

Az RMKSE megalakulása előtt tagjaink számos hazai (teljesség igénye nélkül: Buda Maraton, Flash Across Maraton, Szilvásvárad Maraton, Duna Maraton, Zemplén Maraton, Bükk Maraton, Mátra Maraton, 24 órás Maraton stb… ) és külföldi (Dolomiti Superbike) hegyikerékpáros versenyen vettek részt. A maratonok mellett szép számmal indultak tagjaink gyalogos (Margita 20, Téli Mátra 25…) és kerékpáros teljesítménytúrákon (BEAC Maxi 110 és Lemaradás 100, Csiga Biga Bringa, K90, Gödöllő K30) is. A 2005. év folyamán életre keltettük Kalóriatábor nevezetű mozgalmunkat. E programunk keretén belül az ország egy-egy területének természeti és kulturális értékeivel ismerkedünk. Ugyanakkor az együtt eltöltött hétvégék vidám hangulatukkal vitathatatlanul hozzájárulnak a csapategység építéséhez is.

Az idei évben tagjaink ismét rendkívül sok hegyikerékpáros versenyen kívánnak részt venni. Emellett igen nagy hangsúlyt fektetünk a teljesítménytúrákra és a közös hétvégi edzésekre is, remélve, hogy ezek biztosítják a csapat számára a megfelelő erőnlétet és a felkészülést a versenyekre. Két újabb Kalóriatábort tervezünk a 2006. évre.

Tevékenységeink körét idén tovább szeretnénk bővíteni. Az Egyesület első idei családi túrájára 2006. március 15-én kerül sor. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok számára példát mutassunk, ezért jövő év folyamán szeretnénk egy versenyt szervezni 6 – 14 éves gyerekek részére. Úgy gondoljuk, ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy megszeressék a kerékpározást, a sportolást, és így egy teljesebb, egészségesebb életre nyíljon lehetőségük.

Közös céljaink tehát népszerűsíteni a kerékpárt, mint közlekedési-, sport- és szabadidőeszközt, egy új, egészségesebb életformára és hazánk természeti kincseinek megismerésére és védelmére ösztönözni az embereket. S ha a sors és a szerencse úgy hozza, hogy egyesületünk valamely tagja a Föld legmagasabb pontjára, a dobogó tetejére szeretne feltekerni, bátran bízhat az egyesület támogatásában.


Köszönjük megtisztelő figyelmét, és reméljük nemsokára Önt is tagjaink, vagy támogatóink sorában üdvözölhetjük!

Egyesületünkkel kapcsolatos további információért forduljon bizalommal az elnökséghez:
Elnök: Köbli Ferenc tel: (20) 359-09-05
Elnökségi tagok:

E-mail: rmkse@kerekparos.hu

Üdvözlettel:

Rákosmente Kerékpáros Sport és Szabadidő Egyesület.